sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

viikon ratsastukset - videomuodossa !

noniin,nyt tulee vähän isompi postaus ! Hoidin tällä viikolla suurimmaks osaks vuokon liikutuksen kun toinen ratsastaja on jossain ulkomailla,oli ihan kivaa vaihtelua,vaikka olinkin vain kolme kertaa,tarkotus oli olla se 4-5 kertaa,mutta tulin kipeeks keskiviikon jälkeen :( hitsin flunssa,en sit viittiny riskeerata tulemalla enemmä kipeeks.Aloitetaas sitten vaikka siitä maanantaista !



Maanantaina menin tallille jossain enne kuutta, laittelin vuokon nopeesti kuntoon. Ajattelin juoksuttaa hetken ja sitten ratsastaa lopuksi vielä. Oli tietty alussa tosi vetelä juoksuttaa ja mulla oli vaan normi kouluraippa apuvälineenä, mutta maiskutukset ja muut ääniavut toimi edes jotenkin. Ravissa oli aika hidas ensin, mutta kyllä se vähän lämpeni sitten. Laukoissa oli vähän pöhkö noissa nostoissa, kuten huomaatte..:D Tätä kevään pientä pelleilyä. Taisin juoksuttaa n. 20min ja sitten kiipesin selkään,harjoteltiin vähän väistöjä taas, kyllä ne jotenkin luonnistu, kaula vaan tuppaa taipumaan vielä, itelläki vähä hakusessa asiat välillä..Mutta oli kuitenkin ihan ok, laukan kanssa on nyt taas auennut isompi ongelma..Vuokko on luonnostaan vino ( ollut varsasta asti) joten vasempaan kierrokseen kaikki askellajit on heikkoja, varsinkin laukka. Tappelin varmaan yli 10 min vasemman laukan kanssa, tuli kokoajan väärää ! Juoksuttaessa vielä tuli oikeeta laukkaa, mutta ei ratsailla.Yritin asettaa, yritin nostaa ympyrältä, mutta ei. Siks videolla ei ole ollenkaan vasempaan kierrokseen laukkaa, koska en saanut sitä nostettua, Vuokko alkoi sitten väsyä jo ja vaan kaahailemaan päättömästi väärässä laukassa, joten päätin että nyt sais riittää ja otin pitkät loppuravit, lopuks mentiin vielä pikkusella voltilla käyntiä vähän taivuttelua.

Oli se silti ihan kiva ja jotenkin edes reippaana, mutta kankee se on edelleen. Pientä hikeä tuli pintaan ja tallissa sitte venyteltiin taas ja hieroin lapoja ja nostelin ristiselkää. On tää jokakertanen lyhyt hierontasessio vähän auttanut ehkä, mutta onneks nyt kohta tulee taas Vuokon hieroja paikalle, niin hän saa varmaan vähän paremmin jumeja auki kun minä.



Mennään keskiviikkoon sitten ! Tiistaina oli joku käynyt Vuokolla maastossa, joka toimi hyvänä palautuksena !  Vuokko oli kyllä aika kiva koko tunnin, vähän se väsy kun taas laukkojen kanssa venkslattiin. Topin omistaja tuli auttelemaan meitä vähän ja opastamaan, nyt löydettiin uus kikka millä nous kerran ainakin vasempaan oikee laukka ja kokeiltiin vielä toistakin tapaa, sekin tepsi kerran ! Vedin alkuverkat jonka jälkeen otettiin heti vasempaan laukkaa, meni aika monta kierrosta kun ei nostanut voltilla tai kulmassa, alettiin sitte menemään sellasta kun "sidepass" - jota käytetään ymmärtäkseni westernissä jonkiverran, mutta myös kouluratsastuksessa vähän. No siinä sitten monta kertaa yritettiin, se asento pitäs toimii niin että hevosella on helppoa nostaa laukka, monen yrityksen jälkeen tulihan se sieltä ! Laukkasin sitten aika monta kierrosta ja samalla laukassa kehuin paljon. Vuokko laukkas ihan kivasti jopa, tasapainosempi tottakai ois voinut olla, mutta kelpas sen uurastuksen jälkeen. Toiseen kierrokseen ei mitään ongelmaa, siinä Vuokolla on paljon vahvempi laukka.



Pidettiin lyhyet välikäynnit ja kokeiltiin uusiks sitten vasempaan, heti sidepassillä mutta ei tehonnut enään, vaihdettiin sitten tapaa ja mun piti istua ylidramaattisesti ulkotakajalalla, jolloin Vuokko saisi lisää tilaa sisäetujalalle. En tainnut istua sitten tarpeeksi dramaattisesti, jolloin alkoi vähän ärsyttää kun se tarjos vaan sitä väärää. Päätin sitte pistää koko istunnan iha ranttaliks ja istua koko painolla sinne takajalalle..ja sieltä se laukka sitte tuli ! Annoin sitten Vuokon laukata reilusti eteenpäin ja koitin paremmin saada asettumaan kulmissa ja ympyräurilla, vähän kovaks pääs suusta ja tahto taas kiitää, mutta ei laukattu niin kauaa kun ekalla onnistuneella nostolla sitten. Otettiin sitte siinä vähän ravia ja käyntiä hetken, Paula väistätti siinä samassa vähän maastakäsin auttaen mua, niin että koko heppa meni iha suoraan sivulle. Koitettiin vielä saada yks laukka, mutta monen yrityksen jälkeen todettiin että se vaan oli hirveen väsynyt. Mentiin sitten vaan loppuravit ja käveltiin käynnit tiellä pari kertaa eestaas.


Käväsin lauantainakin sitten, oli vielä vähän flunssainen olo, mutta oli vähän pakko mennä kun Vuokko oli viimeksi saanut liikutuksen sillon keskiviikkona. Sain Hennan mukaan sitte kuvailemaan meidän menoa ja laitoin hetkeks Vuokon selkäänkin sitten hänet. Vuokko oli aika laiskan oloinen ja paino sisäapuja vastaan koko tunnin, en saanu sitä melkeen yhtään rennoks ja vaan puski vastaan kaikin voimin jokaiseen pyyntöön. Oli ajoittain tosi rasittavaa kun ei mikään mennyt läpi, mutta veikkaisin että tämä johtui vapaapäivistä joista johtui tämä kankeus myös. Laukka nyt oli mitä oli, mutta tuli sieltä kerran sitte oikeeta laukkaa vasempaankin kierrokseen.Hennalla oli kameran kanssa vähän ongelmia,joten siksi aika lyhyt kooste kun videoita ei ollut niin paljoa. Lopuks ravailtiin aika kauan, tuli pieni hiki sitten pintaan samassa ponille. Suht. hyvillä mielin lopetettiin, oli vaan tällänen kerta tähän väliin, kun se keskiviikko meni sika hyvin verrattuna nyt lauantaihin.

Vuokon mielipide väistöistä..:D

Henna & Vuokko

Alettiin myös miettimään sitä että alkaako toi Vuokon fullcheek olemaan turhan vahva.Vuokko on viimeaikoina vähän kränäillyt ohjastuntumaa vastaan,lisäks se on muutenkin ollut vähän tässä lähiaikoina erituntuinen suusta, se ei tunnu enään jotenkin vaan hyvältä.Vuokko omistaa toiset suitset,joissa on oliivirenkailla varustetut kolmipalaiset,jossa suuosa on messinkiä.Tämä olis varmaan paljon miellyttävämpi Vuokolle,kun messinki tuo makua ja vaahtoa erittyy nopeammin.Kaapissa vissiin löytyy vielä suora kumikuolain,jota voitas kans kokeilla.Siihen ehkä tarttee tutit,kun vuokolla tuppaa noi kuolaimet menemään eestaas suussa, siks sillä taitaa ollakkin noi fullcheekit ja kääntökin sujuu niillä paremmin, mutta nyt ne tuntuu olevan turhan vahvat. Katotaan mitä ensviikolla keksitään !

                         Tähän loppuun vielä laittelen lauantaina otettuja kuvia, mikä on teidän lemppari? :) 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.


tällästä nytten,katotaan miten ensviikko lähtee käyntiin,kun kokeillaan jotain toista kuolainta :) ! oisko teillä lukijoilla muuten jotain ideaa postaukseen,ajattelin tehdä jonkun erikoispostauksen sitten kun teitä on 35 :) ! saa laittaa ehdotuksia ! moikka :)

2 kommenttia: