perjantai 23. toukokuuta 2014

Vuoden ekat pikkupomput !

Keskiviikkona "hypättiin" ekaa kertaa tänä vuonna ! :) Vuokko oli jo aluks tosi pirtee ja ei tarvinnut paljon pohjetta käyttää.Menin ilman satulaa pitkästä aikaa, liikkuu kyllä paremmin omasta mielestä ilman satulaa. Kentän pohja oli vähän kostea, joten se oli aika hyvä siinämielessä että hypättäisiin vähän.Meidän hypyt ei noista videon pompuista hirveesti korkeemmaks mene, mutta toi on ihan riittävä ja katotaan jos siellä toisella kentällä hypättäs vähän isompaa joskus kun olis enemmän tilaa ! Saatte nauttia parista videopysäytyskuvasta, kun ei kuvia saatu pompuista.


Koitan nyt selittää lyhyesti (että pääsis nukkumaankin heh) joten aloitetaan ;
Mentiin joku vajaa tunti, Vuokko oli pirtee ja ihan ok molempiin suuntiin.Otin alkuverkat aika lyhyesti kun tuntui jo tosi hyvältä ja laukkoja otin alkuun aika paljon.Positiivista oli huomata videolta että meidän vaikeammassakin kierroksessa tuli pari hyvää nostoa, harmittaa kyllä kun jotkut oli ihan oikeita laukkoja ja sitten siirsin vuokon raviin kun tuntu väärältä..argh se poni on vaikee lukee selästä käsin ! Kuitenkin tuli hyviä nostoja ja Vuokko laukkas reippaasti :)



Otin kaksi puomia ja laitoin ne toiselle pitkälle sivulle, jossa on valmiina estetolpat kentän aitaosana. Kannattimet oli varmaan n.30-40cm korkeudella, puomin toinen pää oli sitten maassa.Tultiin eka kahta kavalettia ravissa, laukassa kuitenkin Vuokko meni aina sen toisen ohi, en saanut millään sisäpohjetta läpi ja se vaan meni ohi.Kerran sain jotenkin sen yli mutta ajattelin sitten että mennään vain sitä yhtä. Muuten Vuokko oli kyllä niin hieno ! Ei paljon kompuroinut eikä kolahtanut muuten kertaakaan puomiin, joten en joutunut tulemaan alas ollenkaan nostamaan takasin kannattimelle puomeja, jee !! Vaikka tultiinkin väärässä laukassa useimmat hypyt, niin tosi hyvin vuokko kyllä hyppäs, kun ei rikkonut raville esteen jälkeen ! Oma istunta nyt oli vähän niin ja näin, mutta mentiin aika rennolla fiiliksellä eikä huvittanut tuupata yhtään. Jalat tulee myös aika alas kun meen ilman satulaa, niin ne heilu vähän minne sattu välillä :'D


Lopuks tultiin vielä kahden puomin yhdistelmää ravissa ja käynnissä, hyvin meni nekin ja Vuokko malttoi kävelläkkin pari kertaa, aina se halus ravata tai sitten se nosti ite laukkaa kulmassa kun oli niin innoissaan ! Tyytyväisenä lopettelin ja ravasin pitkät loppuverkat, käveltiin vielä tiellä eestaas niin että Vuokko sai kunnolla venytellä itseään.

Tässä vielä videota, apua kun en ikinä osaa tiivistää näitä koosteita, aina tulee reilusti yli minuutin pitusia.Onko tää teidän mielestä huono vai hyvä juttu ? Mistä te tykkäätte ? :) Haluatteko usein videoita jatkossakin ?




Vitsi tää touko-kesäkuu on kyllä meidän vuoden paras treeniaika, muut kuukaudet menee aikalailla siihen kuntoutukseen ja kävelemiseen kun poni on niin jumissa..Toivotaan että tänä vuonna ei olis sitten niin syksyllä, mä koitan liikuttaa vuokkoa mahd. usein ja pitkään niin sais enemmän liikuntaa.Jotain juttelin omistajan  kanssa ja se on vielä vähän fifty-fifty että onnistuuko, mutta loppukesän vuokko sais olla tosi niukalla laitumella yhden shettiksen kanssa, kattoo mitä sen kanssa käy ! Vuokko menee laitumelle vasta vähän ennen juhannusta, tänä vuonna isommassa laumassa niin toivottavasti liikkuisi enemmän.Laidun on kuulemma vähän niukempi ja ei niin vehreä, toivotaan että tällä ois vaikutusta !

moikka,katotaan mitä ensiviikolla keksitään, koitan saada jonkun kuvaaman niin sais ratsastuskuviakin tänne ! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti