sunnuntai 17. elokuuta 2014

videoita kaksin kappalein ja erilaisempaan arkeen palaamista.


Voi että kun mä oon hirveen huono aina alottamaan postauksen tekemistä..tää piti tulla jo maanantaina tällä viikolla, tai jopa aikaisemmin ! Arki on taas alkanut, tosin nyt en mennytkään kouluun - vaan työharjoittelu kutsui ! Periaatteessa tämä on siis vielä koulua, kun mulla on suorittamatta 8 opintoviikkoa työharjottelusta viimevuoden jaksosta, joka meni ihan mönkään.En paikasta kerro senkummempia, kun että se on pieni korjausompelimo :) Nämä 4 päivää mitkä olen ehtinyt siellä olla niin olen kyllä viihtynyt todella hyvin ! Vaikka tämä vaatetusala ei oikeastaan enään kiinnosta niin palavasti kun silloin alottaessani, niin suoritan kuitenkin koulut loppuun ja saan sitten ammatin itselleni samalla, halusin sen tai en.

Viimeisellä lomaviikolla olin Vuokolla normaalisti maanantaina ja keskiviikkona.Olin vähänaikaa sitten kaivanut esille vanhan videokameran, jota käytin vuosina -10 ja -11, nyt se sai päästä koeajelulle taas ! Laatu ei ole ehkä se ihan paras, mutta kyllä noin vanhaksi kameraksi on hirmu laadukas ! Sillä saa myös hidastettua paljon siistimmin Vegasissa kun järkkärivideot vähän tuppaa olemaan kömpelön näköisiä hidastuessaan.Lisäksi tämä videokamera vei tosi vähän tilaa, järkkäri taas vaatii itselleen valtavasti tilaa esim. repusta, kun tuo Practica ei vienyt paljon yhtään.

Kuitenkin, mennään maanantain videoon !

  
Heh,kuten näätte niin innostuin vähän hidastuksista..:D

Maanantaina siis menin illasta tallille, oli kuitenkin vielä ihan järjettömän kuuma ! Pyörällä tuskaisesti tallille ja "poni kuntoon vaan" meiningillä menin että mulla ei menis yötämyöten tallilla.Käveltiin ensiksi n. 20min alkukäynnit maastossa, pari pientä ravipätkää otettiin myös mukaan. Vuokko oli aika pirteänä heti kun pääsin selkään, sillä oli muistaakseni ollut 3 vaparia ennen tätä maanantaita joten se vaikutti asiaan varmasti.Aurinko paistoi moneen kohtaan todella upean näköisesti, jotkut kohdat tuntu ihan kun olis satukirjasta otettuja ! Kentälle kun tultiin takaisin alotin melkein heti ravilla, vitsi Vuokko tuntu kivalta jo niin alussa ! Energiaa kyllä riitti eikä paljon tarvinnut kannuksella herätellä.Alussa tuli jo oikein hyväntuntuisia pätkiä.

Laukka tosin ei tullut niin helpolla, nyt oli molemmissa kierroksissa ongelmia ? Ei meinannut millään ensteks nousta oikea laukka, mutta kyllä ne molempiin kierroksiin sitten lopulta nous, parikin onnistunutta nostoa mahtui mukaan.Tönkösti kyllä mentiin, mutta eteenpäin kuitenkin.Laukkojen välissä otin aika reippaasti ravia pyytäen Vuokkoa kyllä aika paljon eteenpäin, omasta mielestäni tamma suoriutui tästä aika hyvin ja oli kyllä ihan mukavasti kuulolla.Lopuksi otin vielä ihan hitusen ravia ja hyppäsin ravien jälkeen itse alas kävelemään maastakäsin Vuokon kanssa.Kentällä me mentiin ehkä alle tunti, oli Vuokolle tullut hikeä ihan sopivasti pintaan joten kun varusteet olin saanut pois sai poni nauttia jääkylmästä "suihkusta" :D Kylmäsin vielä varmuuden vuoksi jalat ja hoidin lopuksi vielä iltatallin.Vuokko ja Poju ovat olleet monta viikkoa siis jo ihan yötä ulkona, niin iltatalli ei ole mikään iso homma.Taisin olla puoli 10 pintaan kotona ja aika nopeasti kyllä sai unenpäästä kiinni !


Keskiviikkona tehtiin sitten maastakäsin temppuja.Vuokolla oli ollut päivällä kengitys, niin ratsastus olisi jäänyt kokonaan käynnin puolelle, joten päätin pitkästä aikaa tehdä jotain maastakäsin. Aluksi yritin ehkä vähän vaikeempaa temppua, joka ei sitten onnistunut yhtään. Taluttelin jonkinaikaa vaan Vuokkoa ympäri kenttää ja aina välillä harjoiteltiin pysähtymistä äänikäskystä, toki siinä pitää olla kehonkieli samanlainen - aina en siinä itse onnistunut.Seuraamista tehtiin myös, kävellen Vuokko kyllä seurasi mutta kun juoksin niin tamma päättä pysähtyä ja jos Vuokko osaisi puhua olisi sieltä tullut varmaan "Juokse sinä vaan joo, mä en semmoseen lähde pyh !" tyylistä, koska poni näytti niin tympiintyneeltä..:D

Uutena temppuna on tuo videossa ensimmäisissä klipeissä oleva "koske" (tosin ruotsiksi,eli "rör").Olen saman opettanut itseasiassa meidän koiralle, joten ajattelin että ehkä tämän Vuokkokin tajuaisi.Aluksi kuitenkin ei mitään reagointia mun käsien heilutteluun tai saman sanan manaamiseen, tein myös monta kertaa tuota että kosketin itse Vuokon turpaan ja sanoin samalla "koske".Sitten otin mukaan sormien naksauttamisen - se sitten alkoi tepsimään ! Pian Vuokko osasi jo arvata että temppu tehtäisiin ja hätäili vähäsen jo, joten pidin taukojakin tempusta.Oppimiseen meni n.15 minuuttia. Toisena temppuna oli tuo peruutus maastakäsin, joka on ennestään jo tuttu, mutta nyt vain tehtiin siitä vähän vahvempi.Kokeilin myös vähän erilaisia tapoja käskyissä, aika hyvin toimi nekin.Peruskäskynä olen käyttänyt sanaa "peruuta" (tosin tämäkin ruotsiksi,"backa") ja samalla hipaissut vähän tai vähän kovempaa Vuokon rinnasta ja sitten kun poni on aloittanut peruuttamisen olen pitänyt kättä ilmassa Vuokon sivulla.Vähän erilaisena testasin mennä suoraan Vuokon eteen ja viitata molemmilla käsillä ponin sivuille, tämäkin toimi pari kertaa aika hyvin ! :)


Pitkästä aikaa tosiaan Vuokko sai jotain nameja, viimeksi olen tainnut talvella antaa mitään ylimääräistä.Nämäkin olivat siis ihan pieneksi taiteltuja kuivia leivänkannikoita, joten ei mitään sen herkullisempaa, kuitenkin tälle tammalle kelpaa mikä vaan ruoka haha :D En halua että tamma oppisi sen enempää kerjäämään, joten seuraavat harjoittelut tulevat toimimaan luultavasti sitten pelkkien rapsutuksien voimalla.
-------------------------------
Kävin siellä Vermossa myös niinkun mainitsin edellisessä postauksessa, tosin yksin olin ja vain sunnuntaina - lauantai meni vähän mönkään kun heräsin vasta puolenpäivän aikaan..:D hups. Järkyttävästi hienoja poneja ja mahtava sää oli kyllä, matkaan lähti vielä punaiset pintelit Vuokolle :) Olin sunnuntai aamuna jo tapittamassa Piensuokkien kehässä, niistä mulla on varmaan eniten kuvia :D ! Pienenä miinuksena oli kyllä se järkyttävä paahde - jonka ansiosta paloin käsistä,niskasta ja jaloista todella rankasti.(palaneisuuden asteen huomasitte varmaan yläkuvassa..au sattuu kun nyt ajattelee !)Nyt onneksi ei enään satu, mutta ma-ke olin aikamoisissa tuskissa, maanantai oli niistä kieltämättä pahin.Kokonaisen hydrokortisooni putelin käytin, siitä tosin näytti olevan apua kun nyt niskasta iho lähtee jo repimällä pois !

Saatte tähän pari kuvaa näyttelyistä, mulla on vielä järjetön karsimisurakka ja parhaiden kuvien pieni muokkaus edessä ! Näyttelyistä tulee erikseen sitten postaus :)




---
Tällä viikolla kävin vain keskiviikkona Vuokolla, maanantaina olin ihan poissa pelistä palaneen ihon takia tosiaan.Kesiviikkona mentiin kentällä reilu puolisen tuntia,Vuokko oli todella jäykkä ja juoksi alta ihan hirveästi, onkohan sillä joku paikka taas jumissa pahemman kerran..? Ei tamma muuten tuntunut kummalliselta, vaan oli suht. normaali itsenä muuten.Ei tehty mitään erikoista, askellajit läpi  ja hyvät eteenalas loppuverkat.Kylmäsin taas jalat ja hieroin pikkasen, tuntu ehkä vähän kireemmältä takaset kun mitä normaalisti ne on, niin katotaan nyt tilannetta sitten maanantaina.

Vermosta lisää kuvia tulossa mahd. pian ja kohta myös sänkkärikausi alkaa,niin päästään treenaamaan taas vähän isommalla alueella ! Koitetaan nyt tässä taas opetella pyörittämään arkea ja tätä hevosharrastusta. ensikertaan, moikka ! :)

2 kommenttia:

  1. Hei tää hepohan on mun kaima! :D Kiva ja siisti blogi, liityin lukijaksi :)

    VastaaPoista