keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Pikkuhiljaa oikeeseen suuntaan !

tänään kävin Vuokon ratsastamassa,Nelli tuli pitämään meille tuntia ja Alisa pääsi kuvaajan hommiin,kiitti vielä molemmille kun jaksoivat tulla mukaan ! ♥ :)

Sain viestin omistajalta aijjemmin päivältä että Vuokko on liikkunut normaalia enemmän,ja saattaa olla aika kankea.Olihan se sitä,mutta suht. hyvä silti omasta mielestä ! Jumissa se kyllä on,ja tarkotus ois nyt koittaa hieroa molempia lapoja auki ja venytellä ahkerasti.Tänään yhden tallilaisen kanssa pääsin juttelemaan vähän aiheesta,ja samalla sano et Vuokolle tekis terää ainakin kerran viikossa saada hikitreeni,jota se kyllä tänään sai ! Oli kyllä kieltämättä ihan tyytyväisen näköinen kun päästiin takasin talliin..:) Lisäks ku tiet vielä vähän sulaa,niin pääsis Vuokko kärryjen eteen,että pääsee vähän viilettämään ! katotaan jos innostun joskus sillä ajamaan.



Mutta itse tuntiin ! Alotettiin aika rauhassa kävelemällä kauan,kentällä meni vielä toinen ratsukko niin ei ois oikee mahtunu muuta vielä tekemään...Taidettiin kävellä n. 20min ja sitte alettiin pikkuhiljaa ravaamaan.Vuokko tuntu aika kankeelta,ja no siltä se näyttikin.Heti alusta yritettiin saada se tottakai reippaaksi,ja sitten Nelli samalla korjaili mun virheitä,jotka kyllä aina tuli takas hetken päästä..:D Aika paljon tehtiin ympyrätreeniä,ja että saisin sisäpohkeen paremmin läpi.Kyllä ne jumit vaikuttaa tosi paljon ton ponin liikkuvuteen,ja lisäks satula on vähän ehkä liian lavoilla,joten estää myös,ilman satulaa vuokko onkin heti parempi.Mutta ravailtiin siinä tovi,ja mun piti kyllä niin paljon keskittyä että sais ees jotain irti,kyllä tuli itellekki hiki,ja oli vasta alkutunti !




Pian heitin nellinki selkää kokeilee,menihän se heti paremmin,sen huomaa ku joku osaa ratsastaa..:D Kiipesin takas selkää,ja oli niin erilainen ! Vuokko ravas aika reippaasti,eikä mun kokoajan tarvinnut jäädä kiinni pohkeilla.Mun jalka tuntu kokoaja vispaavan,ja jossain videossa se mun mielestä näkyykin..Lisäks missä mun kulma kyynärpäässä menee..:D voi huoh.No tehtiin edelleen ympyrätreeniä ravissa,se oli sitten jotenkin edes ok,joten otettiin pienet välikäynnit,mutta näilläkin sitten työstettiin.Alko sieltä vähän niskasta joustaa ja hevonen muutenkin tuntumaan rennommalta,tosi kivalta tuntu ne välikäynnit,ei oo pitkää aikaa ollu sellasta fiilistä niistä ! Pitäs sitte useemmin vaan työstää työstää..



Alettiin sitten laukkoja nostamaan.Heti oli sellanen se meno että tuli väärää,väärää ja väärää.Yritin rauhottaa omaa ratsastusta,näytti kyllä järkyttävältä sähläykseltä..No jonkinaijan päästä tulikin sitte oikeet laukat,tänää keskityttiin vaa siihe että se nostais sen oikeen aina,ja yhet riittäis.Ei sen kummemmin lähetty miettimään tempoa tai miltä se oikee näytti,tönkstönks kyllä oli,ja hävettää ku videolta kattoo nii toi oma istunta siinä..Mutta siinäkin sitten mulla treenattavaa ! Väärät laukat tuli kyllä sen takia,että mulla ei ollut ulkolapaa alla,mutta taas vetoan näihin jumeihin.Tiedätte varmaan jos upottaa sormet ns. lapan väliin,niin ne pitäs mennä ihan reilusti sinne,melkein niin että rystysetkin on siellä,Vuokolla mahtuu sormet just ja just puolet sormien pituudesta..Mutta taas aiheeseen,laukkojen jälkeen otettiin sitte ravia kevennellen,ja alko sieltä pikkuhiljaa niska taas myötäämään ja ravikaan ei ollut kummoisempaa,oli vuokko tosin aika hiessä ja alkoi vähän hyytymään,joten vauhti vähän hidastui.Lopuks oli kyllä oikeen kiva,ja hyvällä mielin lopetettiin !

Jäi kyllä ihan kivat fiilikset,kun selvis että tilanne ei ookkaan niin paha kun olin selittänyt,istuntani on vissiin ihan ok sitten,ainakin ryhti pysyi,mutta muussa on paljon korjattavaa (ainakin omasta mielestäni) No,jatkossa ainakin välillä otetaan tälläsiä rankemman sortin treenejä,mutta kyllä mä itse tartteen niitä maastoiluja,tämä harrastus kun kumminkin on mulle pääasiassa stressin lievitystä.Hevoset on vaan niin parhaita ! Pääasia kumminkin nyt jatkoon on se,että Vuokon jumeja sais edes vähän auki ja liikettä isommaksi.




Oltiin tultu tallille 4 aikoihin,ja kentällä taidettiin olla 20 vailla 5,ja viimeinen videoklippi on kuvattu vähän vailla 6,eli mentiin ihan reilusti tunti ! Toi tunnin pituus vois jatkossakin toimia vuokon kanssa,pitäs päästä juttelee vuokon toisen ratsastajan kanssa,että olisko ok et ratsastaisin vuokon melkeen joka ke hikeen,koska sitä se oikeasti tarvitsis.Vuokon toinen ratsastaja käy 2-3krt viikossa,ja tuskin haittaisi että yks kerta niistä olisi vähän kevyempi,päiviksen perusteella aika paljon maastoja hän tekee vuokolla,joten suht rentoa,sopis hyvin jos olis palautuspäivä aina sitten.Kattelen myös vielä että otanko vuokolle sen toisen liikutuskerran,ja loman tullessa sitten kesällä jopa kolmannenkin,kun vuokolla on tällä hetkellä 3 vapaapäivää.


Lopuks vielä videokoostetta tästä päivästä ! heipparallaa tää tyttö menee venyttelemään ettei huomenna ole paikat kipeenä !

           

4 kommenttia:

  1. Vitsi sait muokattuu hyvin noita kuvia, kamerassa näytti nii huonoilta (mun kuvaustaitojen ja kameran käyttö ongelmien takia..) :D hyvin menitte! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei ne ollu ees nii pahoja ku sanoit ! ei tarvinnu paljoo muokata :) ja kiitti,kyllä tästä ylöspäin mennään ! :D ♥

      Poista
  2. Kivoja kuvia =) !

    http://rakaspikkuriivio.blogspot.fi/

    VastaaPoista