torstai 6. maaliskuuta 2014

Tämän viikon puuhailut !

(ok vähän viimeviikonkin) mutta juu,mennään vaikka eka lauantaihin,jollon olin Oonan kanssa poneilemassa ! :) Oli kivaa vaihtelua kun pääs tekee vähä muutaki ku Vuokon kanssa puuhailua.Kuvailin pääasiassa ja rapsuttelin poneja,tosi kivoja tapauksia kaikki ! Oonan blogista löytyy kunnon postaus.

Oonan blogista poimittu,Nero-poni :)

Sitten mennäänpä maanantaihin,aloitin nyt käymään myös sillon ! Eli nyt 2krt/viikko tulee sitten käytyä Vuokkoa moikkailemassa ! Maanantaina saavuin tallille vasta 6 maissa,mun oli pakko olla koululla ompelutöiden takia vähän pidempää,joten ehdin vasta tallille noin myöhään.Aamulla(ja yöllä) oli yllättäen satanut lisää lunta(sunnuntaina tosin oli myös satanut vähän.),joten tiesin jo että tänään ei ratsastettaisi,koska joutuisin tulemaan jatkuvasti alas selästä poistamaan tilsoja etusista.Päätin tehdä sitten kentällä maastakäsin tehtäviä,ja aika hyvin sujui ! Tilsoja jouduin ottelemaan pois n. vartin välein,mutta muuten ei ollut mitään ongelmia.Tehtiin peruutuksia,väistäviä harjoituksia,pysähdyksiä äänikäskystä (tässä vielä harjoittelemista) ja mentiin myös puomeja :) Ravia otin myös hitusen,oli kyllä Vuokolla vähän normaalia enemmän virtaa,mutta luulisin että pirteys johtuu kiimasta.

tuii ♥
1.ei oikee kiinnosta tehtävät 2.tällästä puomiharjotusta mentiin,ravissa meni parhaiten askeleet.

Lisäks aloitettiin "pyörähdyksen" alkeita,eli laitoin vuokon pyllyn päälle riimunnarun ja lisäsin painetta vetämällä samalla kävellen takapään toiselle puolelle päin,aika nopeasti tajusi kääntyä ja tuli sieltä just ja just 360 käännös ! hieno heppa :) ♥ Mentiin kentällä jonkun tunnin verran ja sitten talliin venyttelemään ja hieromaan.Vuokko osas tosi hienosti taas lapoja hierotessa ottaa leveemmän asennon ja samalla vähän lisäten painoa hierottavan puolen jalalle,venytti myös kaulaa alas ja jopa haukotteli pari kertaa ! Tais nauttia oikeen kunnolla :)


Keskiviikkona olin tallilla jo 4 aikoihin,oltiin suunniteltu iltaa aijjemmin Amandan kanssa maastoon lähtemistä,kun Amandalla olis tää kerta vika Pojulla. Laitettiin hepat kuntoon ja suunnattiin tunniks maastoon. Tiet oli sulia ja maastopolutkin osittain niin en joutunut huolehtimaan tilsojen muodostumisesta,jee ! Lisäks aurinko pilkotteli pilvien takaa välillä,ja oli sellanen aidosti onnellinen tunne,enpä oo pitkään aikaan sellasta ollu. Ravattiin jonkinverran,tultiin Vuokon kanssa kyllä laukassa perässä kun Pojun askel on niin paljon pitempi,ja voi että kun tää tamma päätti innostua xd ! Olin vielä menossa mukana ilman satulaa ja farkuilla jotka kivasti eivät venyneet ihan niin että olisin voinut kunnolla istua alas...Takaspäin mentäessä ravattiin yks pätkä,ja ajattelin että laukka vois olla Vuokolle kivaa,kun tuntu niin pirteältä,otettiin vähän etäisyyttä Pojuun ja ennen yhtä kivaa ylämäkeä annoin laukkapohkeet..en tietenkään ollut niin varautunut mitä sieltä tulis...kolme aivan JÄRJETTÖMÄN isoa köyrypukkia ! Tasapaino pysy ihan hyvin,mutta jouduin kyllä ottamaan harjasta kiinni..sitten kun Vuokko oli siinä rumbassa onnistunut repimään ohjia vähän käsistä enkä voinut pidättää,niin se lähti kun katapultti ! Naureskelin siinä aika kovaäänisesti ja päästelin vähän kirosanoja samalla,sitten Amanda katso taakse ja samassa Poju sekosi..:D Onneks saatiin hevoset nopeasti hallintaan ja naureskeltiin vaan !Loppumatka sujui ihan rauhallisesti,mitä nyt Vuokko itsekseen nosti ravia kun jäi Pojusta jälkeen.


Suuntasin vielä maaston jälkeen kentälle nopeesti loppuverkat ja askellajit läpi menemään,voi että kun vuokko oli hieno ja reipas ! Tosin laukannostoissa possuili pukittelemalla,mutta eivätpä nuo mua haitanneet,eteen vaan niin eipä enään ryttyillyt ! Mulla oli portti myös auki kun en jaksanut selästä tulla alas,joten vähän kovemmassa vauhdissa pisti joidenkin kierroksien ajan ulkoavut ihan lukkoon eikä suostunut kuuntelemaan kääntäviä sisäapujakaan ! Parin läksytyksen jälkeen kuitenkin tajusi ettei tule sieltä portista ulos menemään,ja käyttäyi lopuks tosi hyvin :) Loppuraveissa tunsin ajoittain miten takajalatkin alko toimimaan paremmin,jes ! Pitäs useammin just mennä ilman satulaa,tuntuu että saan paremmin vaikutettua Vuokon työskentelyyn kun tuntee hevosen liikkeet allaan paljon selkeämmin.Tallissa taas pienet hieromistuokiot ja kyllä tykkäs,on toi satunnainen hierominen varmaan pikkusen auttanut tohon liikkumiseen,kun liikkuu paljon halukkaammin,mutta voi se olla näitten keväisten säiden syy kun alkaa lämpenemään.

Ensviikolla varmaan suuntaan molempina päivinä,palaillaan sitten ! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti