sunnuntai 5. tammikuuta 2014

2013

päätin sittenkin tehdä tälläisen vuosikatsaus-postauksen,miten meidän 2013 vuos oikein menikään ? no tästä postauksesta se selviää ! hirveän pitkiä löpinöitä en jaksanut kirjoittaa,mutta toivottavasti saatte jotain irti :)


Tammikuussa meillä oli tilsavaikeuksia,lisäksi vuokon vähän kärttyinen käyttäytyminen haittasi menoa harmillisesti.Tein vissiin ekoja iltatalleja tuolla tallilla.Maneesista haaveilin varmaan koko kuukauden.Toki oli meillä joitain hyviäkin hetkiä !


Helmikuusta en löytänyt mitään vuokkokuvaa,joten tämä sai kelvata,kun niin kiva auringonlasku kuvassa näkyy.Helmikuussa taidettiin vielä tsempata tilsakeleissä,ja vähän liukkaissakin keleissä.Mentiin kentällä enimmäkseen ja taisin juoksuttaa vuokkoa aika usein,ja talutella tallipihassa.Joskus helmikuun alussa sain melkein uuden vuokrahevosen,mutta se menikin jollekkin toiselle (ties missä oltas nytten jos se olis onnistunut..)


Maaliskuussa alkoi kelit hellittää,ja kenttä pikkuhiljaa sulamaan.Päästiin treenaamaan pikkasen vakavemmin,ja kehittämään taas tasapainoa ynnä muuta,pääaiheena oli ehkä se eteenpäin meno kunnolla,talven jäljiltä kun vuokko oli aika pahasti jumissa.Kiukuttelu alkoi vähenemään.



Huhtikuustakaan ei löytynyt mitään järkevää vuokkokuvaa,sen sijaan kuvassa pällistelee perheemme koira Elli :) Tiet alkoi jo näkymään kunnolla,joten taidettiin mennä tiellä aika paljo eestaas.Jonkinverran lyhyitä maastoja tuli tehtyä.Maneesin perään taas haikailin..huoh.Huhtikuussa tais myös olla pari viikkoa jolloin vuokkoa vain taluteltiin,kun jumit oli niin järkyttävät.


Toukokuussa alettiin sitten treenaamaan,toden touhulla (jos niin voi sanoa kun meistä puhutaan) Ja alkoi näkymään tuloksia,vuokon lihakset (nii mitkä) alko heräilee talvihorroksesta ja pariin otteeseen sille tehtiin shiatsua,joka teki kyllä tosi hyvää ! ratsastettavuus parani huomattavasti,laukassakin pysty olemaan mukavemmin.Toukokuun lopulla tuli käytyä nellin kanssa jokelassa,se reissu kyllä oli aika hupaisa :D


Kesäkuu alkoi kivasti ! Pari kaveria kävi pitämässä meille tunteja,ja vuokko tuntu joka kerralla vaan paremmalta ! Kesäkuussa tais tulla ekoja jotenkin onnistuneita hyppyjä ! Vuokon pahantuulisuus oli häipynyt täysin,on tää poni kyllä ihan kesän lapsi..:D Mietiskelin mahdollisia kisoja syksyllä joihin ehkä voisi osallistua.jäipä kumminkin mietiskelyksi.


Heinäkuussa jatkui hyvät ratsastuskerrat,vuokosta kuoriutui ajoittain ainakin loppuraveissa melkein poni ! heinäkuussa taidettiin maastoilla jonkinverran normaalia enemmän.Oli ihan pakko valita tämä kuva heinäkuulle,nauran melkee aina tälle ääneen kun nään tän :D hah ei herranjumala pojun ilme..:D Tän kuun alussa meille tuli myös vuosi täyteen.


Elokuussa alko sänkkärikausi.sitä oltiinkin odoteltu,kun viimevuonna ei keretty ollenkaan mennä.Kentällä vuokko oli myös joksenkin hyvä,ei mitään erikoista tapahtunut.nautittiin loppukesästä ja erityisesti muistuu sellainen hetki mieleen että istuskelin laitumella vuokon vatsaan nojaten varmaan puolisen tuntia,harmikseni ei ollut kameraa mukana sillä kerralla ! Tässä kuussa tuli myös käytyä kuvailemassa vermon poninäyttelyitä ja koulukisoja punametsässä.


Syyskuu oli oikein mukava kuukausi,odottelin että alkaisi niskuroinnit,niin kuin viimevuonna,mutta eipä sen kummempia vuokko keksinyt mulle päänvaivaksi.Juoksuttelin,maastoiltiin ja tuuppailtiin kentällä.Ainoa negatiivinen asia ehkä oli että maastossa vuokosta kuoriutu kotimatkoilla aina pikkunen sika,joka oli saanut dynamiittiä perseeseen...:D eihän tässä mitään,ei ollut niinkään paha asia,ehkä hitusen ärsyttävää vain.


Lokakuu alkoi ihan hyvin,mutta ei jatkunut ihan ruusuilla tanssien..vuokko oli taas pahasti jumeissa,ja oli talutusliikunnalla melkein 3 viikkoa,sai selässäkin mennä käyntiä jonkinverran.Tässä kuussa hierottiin Pharma Arnikaa oikein rutosti varsinkin takareisiin ja back-on-track selkälämmitin oli kovassa käytössä.


Marraskuussa Vuokko alkoi olemaan jo pikkasen parempaan päin,irtojuoksuttelin tammaa pyöriössä,ja kyllä sieltä löytyi muutakin kuin käyntiä ja lönköttelyravia.Maastoiltiin myös paljon,jonkinverran ravia mentiin selästäkin.Alettiin pikkasen tekemään maastakäsin harjoituksia,jotain pieniä juttuja jotka meni yllättävän hyvin !


Joulukuussa maastoiltiin,mentiin kentällä (sen mitä jäältä pystyi..) ja harjoiteltiin lisää maastakäsinjuttuja.Peruutukset sujui jo hyvin maastakäsin,tosin unohtuu aika nopeasti että mitä sitä pitikään tehdä :'D Joulukuun lopulla alkoi jo vuokko olemaan huomattavasti parempaan suuntaan.

...........

Tämmöinen vuosi meillä ! :) 



ensi postaukseen,moikka !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti