torstai 27. maaliskuuta 2014

Keväisiä kuulumisia :)

Anteeksi kun en millään oo saanu postauksia pungerrettua tänne ! Mulla on just alkanu uus jakso, ja oon vielä vähän sekasin että mitä teen yms.

Mutta mennään vaikka eka nyt tuoreimpaan kertaan, kun materiaaliakin on videomuodossa ! :) Eli keskiviikkona lähdin tallille PYÖRÄLLÄ oi kyllä,vaikka matkaa on vaivaiset 3 km, niin se tuntuu ikuisuudelta ja muutenkin vihaan pyöräilyä :'D mikä meitä ihmisiä vaivaa keväisin..? Olin tallilla joskus vähän yli kolmen, ja hain Vuokon sisälle syömään päiväheiniään.Laittelin sitten siinä rauhassa kuntoon, hirveesti oli kuraa ponissa ja sain kyllä harjata ihan pitkän tovin, olin sitten itse ihan pölyinen ja täynnä karvaa ! Pitkästä aikaa laittelin pintelit, pinkki on ihan uus väri :) !

olin laiska, en jaksanu muokkaa tarhan lankoja pois..:D


Ratsastin kentällä n. 1.10h,ja oli kyllä aika outo heppa alla ! Vuokon mielialat meni ihan eestaas, oli pirteetä oli laiskaa ja oli taas pirteetä ! No, onneks ei ollut kauan laiskalla päällä :) Ihan hyvin liikku ja rentoutu lopuks ainakin, oli vähän jäykkä molemmissa kierroksissa ja puski melkeen koko tunnin sisäpohjetta vastaan ? Onko sitten jotain jumeja tullu taas.Koitan aina joka ratsastuksen jälkeen hieroa niitä lapoja ja tehdä venyttelyt, mutta onko niistä sitten ollut edes apua ? Vuokko kyllä liikkuu vähän letkeemmin nykyään omasta mielestäni, vaikka onkin välillä laiska niin on eteenpäinpyrkivämpi.Uusi satula tekis kyllä terää, tolle pallerolle vois olla rungoton ihan hyvä koska se ei estäis lapoja hirmusesti.Tosin rungottomassa on omat huonot puolensa myös, niin kun tossa rungollisessakin on huonoja puolia, ihan hyvä se on kyllä ollut istua.Takasin aiheeseen; otin aika nopeesti ravia,ja oli kyllä niin tönkkö niin tulin alas ja juoksin sitten vierellä n. 4 kierrosta aika kovaa ravia pyytäen, kyllä se jotenkin perässä pysy :D Takas selkään ja oli heti pirteempi :) Laukkaa otin aika vähän, en jaksanut nyt keskittyä tuleeko oikeeta vai väärää kunhan laukkas eteen, ja meni kyllä ihan hienosti eteenpäin, molemmissa suunnissa ! Kentän toinen pitkäsivu oli vielä aika kova, niin siinä ei paljoo uskaltanu laukata, joten laukkailut jäi volteille ja toiselle pitkälle sivulle.


         

Tehtiin myös vähän pohkeeväistöä, en ny tiiä voiko tota ihan siks kutsua..:D väistää Vuokko pienesti, mutta lähetään tästä kehittämään ! Sitte huvin vuoks koklasin etuosakäännöstä, vähän hakusessa sekin mutta tajus idean ! On vuokolle varmaan se koulutettu, mutta en usko että sitä ollaan erittäin pitkään aikaan tehty, samoin pohkeenväistöä yms muita väistäviä liikkeitä selästä käsin.Ihan kivaa vaihtelua, kun yleensä tyydyn vaan pyörimään ympäri ämpäri kenttää, ollaanhan me keksitytty paljon ympyrällä työskentelyyn mutta siihen se onkin sitten jäänyt..Lopuksi ravailin aika kauan ja tuli sieltä kivojakin pätkiä ! Suhteellisen tyytyväisenä lopettelin ja Vuokkokin näytti olevan ihan hyvällä tuulella.

Laitan tähän vielä pari kuvaa yhden tallilaisen koirista, kun ne pisti ranttaliksi pellolla ! :D





Enpäs vielä päästä teitä pois ! Palaillaan viimeviikon perjantaihin ja keskiviikkoon vielä.Mulla on vaan puhelinkuvia, mutta kun ei mitään vakavuuksia tehty niin eipä järkkäriä ois tarvinnukkaan.

Keskiviikkona oli lumi maassa,ja tiesin että nyt on tilsakeli, joten tyydyin juoksuttelemaan Vuokkoa kentällä.Vuokko oli vähän onko pakko-tuulella eikä sitä hirveästi kiinnostanut juosta ympyrää.Ihan hyvin se silti liikkui, eikä mun tarvinnut huiskia raipallakaan kun ääniavuilla mentiin ! En muistanutkaan että niilläkin onnistuu ainakin maastakäsin.Laukan kanssa piti vähän kyllä rohkasta enemmän kun ei ääniavut oikeen tahtonut mennä pikkuseen pääkoppaan, ravin tajus hyvin ja tottakai käynnin.Mentiin ehkä 45min kentällä ja lopuks käveltiin vielä hetki tiellä.Kattelin sitten että nyt vuokko kävelee aika tönkösti ja olihan sillä sitten oikeen mukavat jäiset tilsat, se lumi oli oikeesti jäätä.Tosi kiva irrottaa niitä sitten kun ei millään kontsilla meinanneet lähteä..odottelin että sulais hetken ja sitten järjettömän säädön jälkeen sain ne irti, huhhu ! Sen kummemmin enempää en tehnyt keskiviikkona, täytin kyllä poikien tarhaan vesikipon ihan täyteen kun pojat oli innostuneet kaatamaan koko höskän kahdestaan..eih.Jotain 10 ämpärillistä sain kuskata sinne, ihanaa.

                                        muuli.:D
otin tallimiljööstä panorama kuvan, klikatkaa isommaksi ! ton näköstä tallin takana :)



Tossa vielä kuvaa, miten noi sormet menee lavan väliin, katotaan jos otan vaikka kuukauden päästä vertauskuvaa ! Aika naftisti nyt ainakin menee..


Perjantaina olin sitten iltatallia tekemässä,hain hevoset sisään puol kuuden aikoihin ja annoin kaikille purkit.En sen kummempia jäänyt kuppailemaan tallille, mun piti mennä kävelemään vuokon kanssa mutta se vähän jäi välistä kun mua väsytti ihan sairaasti koulupäivän jälkeen.Otin taas jotain kuvia puhelimella, voisinpa nekin länttää tähän !

sinien kippo on Vuokon ja musta Topin..mitenniin Topi sotkee ?



Katellaan jos ensviikolla vois mennä jo laidunaluella, jos pohja olis hyvä,tai sitten jollain sänkkärillä :) Ja yritän toteuttaa mahd. pian myös haasteen jonka sain tohon viime postaukseen ! Heti vaan kun aikaa on niin se tulee :) Ensikertaan !

4 kommenttia:

  1. oi ihanat noi pinkit pintelit ja tosi kivoja kuvia :3

    VastaaPoista
  2. jee tää oli tosi kiva! :) kivasti kerrottu kaikki asiat ja kiva kun oli videokin lisänä!

    VastaaPoista